Over mezelf

Tineke De Tender in haar atelier

Keramiek, uit het Grieks “keramos”, betekent letterlijk aardewerk vat. Met dit woord worden alle holle voorwerpen bestaande uit gebakken klei bedoeld. Doordat klei zo verschillende vormen kan aannemen door zijn hoge technische bewerkbaarheid, kent keramiek een enorme inzetbaarheid. Zo wordt keramiek dagelijks gebruikt in servies, potten, bouwmaterialen en sanitair. Daarnaast wordt keramiek ook als kunstvorm toegepast. Hierin staat de vorm, de kleur en de eigenschap van de huid centraal.

Als keramiste leg ik me graag ook op beide takken toe. Enerzijds maak ik gebruiksgoed zoals borden, vazen, bierkelken, tassen, serveerschalen, tegels, waskommen. En anderzijds pas ik de keramiek als kunstvorm toe waarbij ik de vorm, de kleur en de eigenschap van de huid centraal stel. Ik streef zeker ook om een zekere expressie in de beeltenissen te leggen. Ik laat me graag inspireren door allerhande ervaringen en herinneringen, niet in het minst door de plant- en dierenwereld.

Op vlak van techniek ben ik een duizendpoot en laat ik me niet graag in een hoekje duwen. Draaien, mallen maken en gieten, opbouwen of met platen werken: alles moet kunnen!

Contacteer me gerust met je eigen idee of ontwerp, we bekijken samen hoe we jouw project kunnen ontwikkelen.

Alle gebruiksgoed is uit hygiënisch oogpunt hoog gebakken en daardoor microgolf en vaatwasmachine bestendig. Ook de glazuren zijn krasvast en geschikt voor etenswaren.